Boekhandel Corman

Over ons

Een rijke geschiedenis

in een moderne uitgave

In 1926 – middenin het roaring twenties-tijdperk – richtte de flamboyante Mathieu Corman een boekhandel op waar menig leesliefhebber zijn hartje kon ophalen. Corman werd in 1901 geboren in het toenmalige Duitse Lontzen.

In zijn jonge jaren trad hij in dienst bij de Belgische en Britse inlichtingendiensten, om in 1925 uiteindelijk in Oostende te belanden als secretaris van de Société des Grands Hotels du Littoral.

Uniek aanbod

Corman maakte er een erezaak van om zijn klanten een omvangrijk assortiment aan te bieden in uiteenlopende talen. Zijn slogan luidde: Het boek dat u zoekt, is er. Zo niet, Corman zoekt en vindt. Op zijn motor maakte hij verre reizen, zelfs tot in Moskou, om zijn boekencollectie te kunnen aanvullen met literaire nieuwigheden.

Met liefde sinds 1926

Corman web @Nick Decombel Fotografie 10
© Nick Decombel

Zeventig jaar later, in 1996, opende Oostendenaar Michel Kemp boekhandel New Corman, een nieuwe onafhankelijke zaak. Michels vader werkte voordien als boekhouder voor de familie Corman, waardoor de nieuwe eigenaars onlosmakelijk verbonden bleven met de oorspronkelijke oprichter.

In Oostende werd Kemp algauw een voortrekker van literaire activiteiten. Hij zette de Cormanleuze steeds voorop en zorgde ervoor dat iedere boekenliefhebber zijn gading vond.

line2

Michel overleed in 2019. Intussen staat zijn dochter Valérie aan het roer van de New Corman. Zij zet dag na dag haar beste beentje voor om de Cormangeest te doen voortleven binnen een uniek kader. Een moderne boekhandel die geschiedenis uitademt? Dat zijn wij!

VintageStudy GNTAUS

Heeft u vragen over ons aanbod

of wil u graag een bestelling plaatsen?

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie!

Officiële opening
nieuwe winkel
Onze boekhandel is sinds kort verhuisd naar het Leopold I-plein in Oostende. Daarom organiseren we op vrijdag 9 juni een officiële opening. U bent welkom van 17.30 uur tot 21.00 uur voor een drankje. Om 19.00 uur kan u een gratis optreden van het Jagertrio bijwonen. Daarbovenop geven we al onze klanten tijdens het hele openingsweekend 10 % korting op alle aankopen. Graag tot dan!