Boekhandel Corman

Evenementen

Leve literatuur!

Aankomende evenementen

Op de agenda van Boekhandel Corman staan regelmatig verrassende en interessante literaire evenementen. Neem hieronder een kijkje in onze planning. Als u een evenement wil bijwonen, kan u zich via ons contactformulier inschrijven. We sturen u dan een mailtje met informatie over de prijzen en betaling.

Sportjournalist, hoofdredacteur, auteur: schrijven is al lang de passie van Pascal Kerkhove. De gesprekken die hij elke zondag met zijn moeder voert, noteert hij in een rood schriftje. Het zijn gesprekken over het weer, de familie, haar ziekte, het verleden en de dood. 

Wanneer neuroloog Jan Schoeters hem vraagt of hij als journalist interesse heeft in een experiment over liefde in tijden van dementie, kan hij niet vermoeden dat door de nietsontziende achteruitgang bij zijn moeder fictie en realiteit één worden. ‘Dag ma, blijf je nog even?’ is de wondermooie debuutroman van Pascal Kerkhove. U dient zich in onze winkel, telefonisch of per mail in te schrijven. Een deelname kost € 5,00. Dat bedrag krijgt u terugbetaald als u het boek van Pascal op 7 juli aankoopt.

Angelo Tijssens, scenarist en auteur, stelt zijn tweede roman voor. ‘Het einde van de straat’ vertelt het verhaal van een pasgehuwde kunstenaar die met zijn echtgenoot het huis van zijn schoonouders betrekt. Hoewel dat huis aan het einde van de straat heel wat comfort biedt, worstelt de jongeman met zijn nieuwe werkelijkheid. Johannes Wirix-Speetjens, acteur, podcastmaker, presentator en auteur van ‘Classical queers’ leidt het gesprek in goede banen. Deze boekvoorstelling is gratis; inschrijven is wel absoluut nodig, aangezien het aantal plaatsen beperkt is.

Moeten we hem nog voorstellen? Auteur Rob van Essen, tweevoudig winnaar van de Libris Literatuurprijs – en dat op zich is al een unicum. In 2019 werd zijn roman ‘De goede zoon’ gelauwerd. Nu is er ‘Ik kom hier nog op terug’. 

Journalist Rob Hollander gaat in op de uitnodiging van een oud-studiegenoot in Los Angeles. Hij krijgt er de mogelijkheid terug te reizen in de tijd om een fout uit het verleden te herstellen. Maar dan blijkt dat wat hij als misstap beschouwt, niet de gebeurtenis is die het verleden hem aanreikt. 

Zijn recentste roman staat centraal in het gesprek dat Rob van Essen met José Vandekerckhove voert. We durven niet te beloven dat zijn overige werk niet aan bod komt. U dient zich in onze winkel, telefonisch of per mail in te schrijven. Een deelname kost € 5,00. Dat bedrag krijgt u terugbetaald als u het boek van Rob van Essen op 5 augustus aankoopt.

Voor dit auteursgesprek kunnen we met zekerheid stellen dat er twee boeken aan bod komen. Auteur Peter Daerden dook in de wereld van Márquez en Detrez. De eerste komt u wellicht bekender voor dan de tweede. En toch. Beiden zijn boeiende figuren. Detrez werd geboren in Rukkelingen-aan-de-Jeker (zoek dat maar op) en overleed in Parijs. Tussendoor vond u hem in Brazilië, Algerije, Portugal en Nicaragua. Wie was Detrez? Slagerszoon, missionaris, journalist, Vlaming, Waal, Fransman, revolutionair, diplomaat en schrijver. Peter Daerden neemt u mee naar Detrez’ Revolutie in Rio. 

Van Rio naar Colombia voor ‘De laatste Buendía’ is maar een kleine sprong. Peter Daerden reisde duizenden kilometers door het land van Márquez en verzamelde er onweerstaanbare verhalen over een Belgische paleizenbouwer, decadente bananengekte, raadselachtige reizen van Leopold III en prins Bernhard en schoenpoetsers die Proust citeren. Hij vertelt ook hoe de Colombiaanse elite in de ban raakte van Brussel tussen de twee wereldoorlogen.

U dient zich in onze winkel, telefonisch of per mail in te schrijven. Een deelname kost € 5,00. Dat bedrag krijgt u terugbetaald als u het boek van Peter Daerden op 10 augustus aankoopt.

Erik Kiekens is zelfstandig chemicus met een ruime interesse voor projecten rond circulaire chemie en het klimaat. Daarnaast is zeilen al sedert zijn studententijd een passie. Een eerste zeilboot kocht hij in 1986. In 2017 zeilde hij de wereld rond met Dr. NO, zijn zeilboot. 

In zijn boek ‘Alles is goed in mijn wereld’ brengt hij niet alleen het meeslepende reisverslag van die zeiltocht, maar onderzoekt hij ook wat hem decennialang weerhield om zijn droom te verwezenlijken en waarom hij dan toch die stap durfde te zetten. Zijn doorleefde avontuur verandert definitief zijn kijk op zichzelf, de liefde en de wereld. We beloven u een boeiend verhaal!

U dient zich in onze winkel, telefonisch of per mail in te schrijven. Een deelname kost € 5,00. Het boek van Erik kan u bij hem aankopen op 24 augustus.

Afgelopen evenementen

Linda Sprado en Vera de Lange, auteurs van ‘Schaduwfamilie’ zijn de gasten van historica Tinne Claes, auteur van ‘Zaad zonder naam’. De moderator is voor de vierde keer Heleen Debruyne. De activiteit maakt deel uit van de reeks ‘Narratives now’, over zwangerschap, adoptie, identiteit en (niet-)moederschap. Informatie en inschrijving enkel via Kaap.

Kaap viert Bloomsday, dé feestdag van James Joyce. Er zijn diverse activiteiten voorzien. Eén van de gasten is Kurt Van Eeghem. De gastheer is Koen Peeters. Verder kan u van Geert Lernout en Dirk Beirens genieten. Of misschien voelt u zich geroepen om een stukje Joyce voor te lezen. Corman is er met de boeken van Kurt Van Eeghem en Koen Peeters. Informatie en inschrijving enkel via Kaap.

Christophe Vekeman, auteur van ‘Carwash’, ‘Cruise’, ‘Mensen als ik’ en tal van andere werken keert in dit boek fictie de rug toe. Hij beslist om op zoek te gaan naar de ‘waarheid’ en belandt niet toevallig in Oxford – de thuisstad van C.S. Lewis. Hij ervaart er dingen die voor een keerpunt in zijn leven zorgen en die hem de stap doen zetten naar een zo krachtig mogelijk geloof in de verrezen heer Jezus. Aan de hand van brieven, gedichten, gezangen, preken, jeugdherinneringen, reisverhalen en dagboekfragmenten brengt de auteur verslag uit van de stap tot god. U dient zich in onze winkel, telefonisch of per mail in te schrijven. Een deelname kost € 5,00. U kan met cash of per overschrijving betalen.

Michiel Vos, geboren in Maastricht, maar al ettelijke jaren Amerikaans staatsburger, neemt de lezer mee naar ‘zijn’ Amerika. In het boek ‘Vos in de VS’ brengt hij een eerlijk verslag van the American way of life – of wat daar nu nog van over is. 

Gesprekken met presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, maar vaak boze Amerikanen zijn gebundeld en geven een beeld van Amerika in de 21e eeuw. Michiel Vos brengt dat alles op een humoristische wijze. Deze activiteit is gratis. Wel vragen we om in te schrijven, want bij de ontmoeting met signeersessie bieden we een glaasje ‘iets’ aan.

Boekhandels Vlaanderen lanceert een nieuw initiatief: De Dag van de Boekhandel. Niemand minder dan Tom Lanoye is bereid die dag een roadtrip te maken van West-Vlaanderen helemaal tot in Limburg. Hij heeft zijn koffer bij met ‘Kartonnen dozen’. In elke boekhandel die hij bezoekt, brengt hij een bevlogen performance. 

Hij start bij Corman, maar voor hij aan het vertellen gaat, krijgt hij samen met de deelnemers een ontbijt aangeboden. Daarna is het luisteren geblazen en natuurlijk zijn er ‘Kartonnen dozen’ in de aanbieding. Deze activiteit is gratis. Inschrijven is absoluut noodzakelijk omdat het aantal plaatsen beperkt is.

Schrijf u in voor een evenement

VintageStudy GNTAUS

Heeft u vragen over ons aanbod

of wil u graag een bestelling plaatsen?

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie!

Officiële opening
nieuwe winkel
Onze boekhandel is sinds kort verhuisd naar het Leopold I-plein in Oostende. Daarom organiseren we op vrijdag 9 juni een officiële opening. U bent welkom van 17.30 uur tot 21.00 uur voor een drankje. Om 19.00 uur kan u een gratis optreden van het Jagertrio bijwonen. Daarbovenop geven we al onze klanten tijdens het hele openingsweekend 10 % korting op alle aankopen. Graag tot dan!